2011. január 23., vasárnap

Edzőváltás


Cecil távozik a Titans defensive koordinátori posztjáról

Chuck Cecil elmondása szerint Jeff Fisher, a Tennessee vezetőedzője nem tart igényt munkájára, mint a csapat defensive koordinátora, mivel az elmúlt két idényben a Titans, az NFL leggyengébben teljesítő csapatai közé rangsorolta magát a megengedett yard-ok tekintetében.

Fisher, döntéséről csütörtökön értesítette Cecilt, három héttel azután, hogy a Titans 6-10-es mérleggel zárta az idényt, az utolsó 9 meccséből 8-at elveszítve. Fisher két éve léptette elő Cecilt másodedzőből, defensive koordinátorrá, amikor elődje Jim Schwartz a Detroit-hoz igazolt.

“Kissé váratlanul ért a hír, ez kétségtelen,” - nyilatkozta Cecil a The Associated Press magazinnak - “de megértem. Én vagyok a védelem vezetője és nem teljesítettünk úgy, ahogy kellett volna. Ő pedig a vezetőedző, azt kell tennie, ami szerinte a legjobb a csapat előrelépése szempontjából.”

A Titans nem reagált azonnal a hírre és Fisher sem válaszolt rögtön, a telefonján hagyott üzenetre.

Cecil, aki az NFL volt safety-jeként intenzív játékáról volt híres, edzőként inkább a tavaly októberi, 40.000$-os bírságáról ismert, melyet az NFL vezetősége azután rótt ki rá, hogy obszcén mozdulatot tett a bírók felé (magyarul beintett... - a szerk.). Felháborodását egy szabálytalanságra (neutral zone infraction) bedobott zászló váltotta ki és jobbkezes mozdulata már azelőtt a YouTube-on volt, hogy a reklámszünet véget ért volna.

Ez egyértelműen a fegyelem hiánya, mely a Titans egész csapatán is tükröződött, az idény során 128 büntetéssel “elért” 1040 yard veszteséggel, a Tennesse a liga 30. helyére rangsorolta magát a szabálytalanságok tekintetében.

Ugyanakkor a Tennesse 26. lett az ellenfélnek engedett yardok, és 29. a passz elleni védekezés terén, ezzel két helyet javítva mindkét kategóriában, Cecil második idénye alatt. A védelem a liga 14. helyén állt a megengedett yardok terén, amikor a Titans 5-2-es mérleggel állt és első 5 meccse alatt 12 interceptiont és 6 visszahordott fumblet teljesített,

Ezután következett a csapat mélyrepülése, mialatt a Titans offense a liga utolsó helyére került a labdabirtoklás terén. Ezzel a védelem meccsenként, átlagosan 34 percig kényszerült pályán maradni és mindössze 7 turnovert sikerült elérniük az utolsó 9 meccsük alatt.

Cecil hozzátette, hogy csapata a 14. helyen állt a ligában az elszenvedett pontok tekintetében.

“Az NFL statisztikák olyanok, hogy lényegében úgy használhatod bármelyiket, hogy az neked kedvezzen, vagy épp ellenedre legyen. A legnagyobb erősségem mindig is a pontok terén mutatkozott meg. Eszerint kellene elbírálni egy defense teljesítményét. Úgy gondoltam, a liga átlagához tartoztunk. Még egyszer el kell mondjam, hittem, hogy a srácaink keményen játszottak. Hittek abban, amit csináltunk. Egyszerűen nem csináltuk elég jól.” - nyilatkozta Cecil.

Fisher döntése, két héttel Bud Adams tulajdonos azon elhatározása után született, hogy 5 év után elengedi, vagy elbocsájtja Vince Young irányítót a csapatból; valamint, Adams két nap várakozás után bejelentette, hogy az NFL legrégebben hivatalában lévő vezetőedzője 17. idényére is visszatér. Ám most Fisher edzői jövője a tét, mivel csak 2011-ig áll szerződésben a csapattal.

Cecil már a harmadik segédedző, aki pár napon belül távozni kényszerül Fisher csapatából. Kedden, Jim Washburn, a védőfal edzője, 3 évre szerződött a Philadelphia csapatához, míg előző csürörtökön, Craig Johnson igazolt a Minnesota-hoz, mint az irányító edzője.

Cecil akkor lett koordinátor, amikor a Titans elvesztette Albert Haynesworth defensive tacklet, aki szabad ügynök lett. A Tennessee-nek azóta sem sikerült Haynesworth-t pótolnia a védőfalban. Fisher azt nyilatkozta az idény végén, hogy az offseason alatt javulniuk kell a tacklek terén.

A távozást Fisher és Cecil barátsága is nehezíti.

“Nem volt könnyű neki és ezt becsülöm. Ha könnyű lett volna, most valószínüleg egy kicsit nagyobb sérelemként élném ezt meg.” - nyilatkozta Cecil.

“A kapcsolatunk mindig is igazán jó volt és az is marad. Sohasem tudom neki megfizetni azt a 10 csodálatos évet, amit itt töltöttem és azt a rengeteg dolgot, amit tanultam. Csakis a legjobbakat kívánom neki.”

A távozást tovább nehezíti, hogy Cecil számított rá, hogy a 2011-es idényben is visszatér, így más állásajánlátokat visszautasított.

“Az NFL-ben gyorsan történnek a dolgok, ha már múlt héten tudtam volna, most természetesen több opcióm lenne. De remélhetőleg még van egy-két lehetőség számomra.” - mondta Cecil.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése