2011. január 25., kedd

No pain, no gain...




A volt Trojan játékos, Johnson, a USC egyetemet perli

A Southern California volt running backje, Stafon Johnson, hétfőn, gondatlanságért beperelte az egyetemet és egy erőnlétért felelős segédedzőt, egy 2009-es edzőtermi baleset miatt, mely során Johnson nyaki zúzódásokat szenvedett.

A keresetet a Los Angeles-i felsőbb bíróságon adták be, meg nem határozott káreseményre.

2009 szeptemberében, Johnson a USC egyetem konditermében, 275 fonttal (kb. 125 kg) nyomott fekve, amikor a rúd a nyakára esett (vagy ráejtették). Helyreállító műtétre volt szükség, mivel gégéje és nyelőcsöve egyaránt károsodott.

Jamie Yanchar segédedzőt is megnevezi a vádirat, az ő feladat lett vona, hogy Johnsont a fekvenyomás alatt figyelje.

A vád szerint Yanchar "figyelmét elvonták és nem törődött Mr. Johnsonnal, mialatt a súlyt az állványról kiemelte”, amikor a sértett először nyomott 275 fonttal. Amikor Yanchar a játékos kezébe adta a súlyt figyelmetlen és hanyag volt, testével meglökte a súlyt, mielőtt Johnson biztosan megtarthatta volna.

“A rúd egyensúlya felborult és megcsúszott,” a vád szerint, és a súly Johnson nyakára esett.

A kereset szerint Johnson maradandó sérüléseket szenvedett, és későbbi jövedelmektől esett el.

A USC egyetem szerint ők nem hibásak az esetben, valamint csalódottságukat fejezték ki, amiért Johnson végül úgy döntött, beadja keresetét.

“Sajnáljuk, hogy Stafon megsérült” - mondták. “A USC egyetem és az egész Trojan Family a baleset percétől fogva Stafon mellett állt.”

Yanchar jelenleg Pete Carollal, a USC volt edzőjével, a Seattle Seahawks csapatánál dolgozik, ahol nem sikerült őt elérni hétfő délután.

Johnson a Seattle elleni szezonnyitó mérkőzésen szenvedett bokasérülése miatt az egész idényben nem játszhatott.

1 megjegyzés:

  1. Tudom nem ezek voltak a legfontosabb hírek, de most erre volt időm. Holnap felteszem a QB és DT cikkeket is, remélhetőleg...

    Go Titans!

    VálaszTörlés